torsdag 28. mars 2013

god påske og velkommen !!

Så ble det endelig tid til å stikke innom her igjen.
Det å pynte inngangspartiet tok myyyye lengere tid enn eg hadde tenkt.  Fikk det liksom ikke til denne gangen.  Eg blir jo kjempeinspirert av alle dere flinke bloggere herinne i blogglandia og ide'ene og tipsene er mange. Det kan jo ha vært grunnen til at eg ikke fikk det til thi hi ... dere er jo så flinke
Men endelig etter  å ha tenkt og tenkt er jeg endelig blitt fornøyd. 

Kabeltromlen har jeg hatt lenge, Har tidligere hatt den inne undet taket men nå har jeg satt den mye lenger frem.
Grunnen til at jeg gjorde det, var at nå som våren og sommeren er på vei, er dette en fantastisk fin solplass og ettersom terrassen min vender mot vest, er det først ut på ettermiddagen at det går an å nyte solen der.
men nå har jeg muligheten for å finne frem liggestolen og en god bok og faktisk bruke inngangspartiet som en kosehjørne. jippiii.






Bakerst i bildet synes hageporten ( mannen bruker å ta den vekk hele tiden ¨ for den er i veien¨ sier han )  Eg syns det er dumt den bare skal stå der,å rote, så nå tok eg den rett å slett til ¨pynt¨
 
 



Porten er malt med samme farge som alle listerne på huset. så eg syns det ble ganske fint.
Som pynt  har jeg bundet en bjørkekrans og knyttet en blonde på.

Støvlene er de som blir brukt, når man skal en rask tur inn i skogen rett bak huset. 
Her ser dere at dette er en fin solkrok. 
Bildet tok eg i går på ettermiddagen, men i dag har jeg sittet der fra 9.00 til over 14.00  oghar fått sol i massevis og eg har på følesen at dette blir en oppholdsplass som kommer til å bli ofte brukt fremover.
 På den andre siden av inngangsdøren har jeg satt benken fra garderoben. Inni har der kommet 2 kurver til diverser ¨rot¨  og  oppå har jeg lagt  sitteputen og hjerteputen  som eg pludselig bare ¨måtte¨ sy for å få det akkurat sånn som eg tenkte.. thi hi  og så har eg pyntet med en kurv med påskeliljer og perleblomster.
påskeegget har også funnet veien til benken , lurer på om der er snop oppi????
Eg ¨Måtte¨også en liten tur innom symaskinen å sy nye puter .En sittepute og hjertepute.
Og her er så ¨tanken¨som pludselig komm til meg for mange dager siden.....
Måtte jo bare ha ett nytt skilt!! nå er det tørket og lakket. så nå tåler det en regnskur....
 
*** Home is where our story begins.***
 

Takk for titten, håper du har likt det du så. og har lyst å stikke innom igjen. og skulle du ha lyst å gi en tilbakemelding, hadde det bare vært koseligt det!!
Ønsker alle en flott og solrik Påske.
klem Nita

søndag 24. mars 2013

Endelig en plass til lys.

For en stund siden gjorde jeg ett skikkelig kupp.
Var innom Coop bygg på Forus. og de var i full gang å finne frem til sommersesongen. ( tydeligvis hadde de funnet noen ¨gamle¨ trekasser på lageret fra i fjor, som de ville bli kvitt).   4 kasser i ett sett i 4 forskjellige strørrelser  til 10,- kr.  jeg  kjøpte 4 sett alså 16 kasser.

Akkurat der og då tenkte jeg ikke så mye på hva de skulle brukes til, det har kommt senere.
I alle interørbutikker i øyblikket er der ett flust med kasser til diverse. også til lys.  ( men jeg er ikke sånn som andre, jeg liker min egen vri.) så nå har jeg malt to av de brune trekassene og vips  en ny plass for telys og kronelys. JIIIPPPIII.
Det var ikke det enkleste å male disse, for egentlig hadde jeg lyst å beholde den svarte stålremse som er rundt kassen, men den er naglet fast så det gikk ikke.
Heldigvis så var håndtaket montert med skruer så det kunne iallefall tas av.
Deretter ble kassen malt 3 strøk med lysegrå maling. ( ikke så veldig gla i helt hvit. )

Da alt var malt tok jeg grov sandpapir og slep alle stålremsene.  Helt umuligt å få vekk alt, men syns det ble helt greit, ser jo bare slitt ut nå og den looken liker jeg veldig godt.
Etterpå var det bare å montere håndtakene på  igjen og fylle på med telys.


Siste helg sydde jeg som dere kanskje husker,  ny brødkurv  og pludselig oppdagte jeg at jeg hadde ett ekstra stykke med muffins liggende.  ( ikke klarer jeg å huske hva tanken var med den, det er jo ett helt år siden ,jeg lagte de )  men men det gjør vel ingenting. thi hi

 Så nå har jeg også gjort som Janne,
 http://janneskreativeverden.blogspot.no/
laget en pose til alle plastposene.  10000 takk for alle dine flotte tips Janne , bare elsker bloggen din <3

Var så heldig å få noen av mors gamle hæklede blonder og de ble skikkelig finne i enderne på denne posen. ( syns iallefall jeg )

I går da jeg holdt på å rydde ute i inngangspartiet, komm pludeselig en tanke til meg.  Denne ide' satt jeg å jobbet med i går kveld. og i skrivende stund ligger den til tørk , her kommer en liten sniktitt, med det endelige resultat, få dere vente på , satser på at jeg skal bli ferdig i inngangspartiet i løpet av dagen ,må bare ta meg en tur til Hana og handle litt blomster .



Håper dere har likt besøket hoss meg og fått litt inspirasjon
 og så  ønsker jeg ¨ adle i hop ¨ en nydelig palmesøndag

klem nita

lørdag 23. mars 2013

En barnslig glede



For en fatastisk nydelige dag som vi har blitt velsignet med i Rogaland i dag. 
I dag koste jeg og lillegutt, oss med en god påskebrunsj og som dere kan se har han også hatt fin hjemmelaget påskepynt med hjem fra skolen.
 Han fikk velge hva vi skulle spise idag og det ble selvfølgelig egg, ikke rart det, med den fine eggvarmeren  som han har laget, ( han måtte jo teste den thi hi
Som dere kan se ble det bløtkokt egg og rugsprø med laks og karse. nam nam  hvilken sunn frkost. :)






Vil bare minne dere alle om :

nyt hvert enkelt øyeblikk, for det er dette som er ¨livet ¨ 









Været er som sagt helt nydelig i dag, så idag er det tid å rydde utforbi huset og også inngangspartiet trenger en kjærlig hånd.

Ha en fantastisk  strålende fin solskinnsdag allesammen.

klem Nita

torsdag 21. mars 2013


Gjenbruk på sitt beste !!!



Her ser dere det som jeg lovet igår!!
som de fleste gjemmer eg også handleposene når eg kommer hjem etter en handletur.  De fleste blir gjenbrukt til å kaste husholdningsaffald i.  men som dere ser, fikk denne en helt annen skjepne.

Dere ser nemlig det, at da jeg til jul var på juleshopping var jeg heldig å få julegavene utlevert i denne posen en dag jeg var på H&M.

Akkurat der og da, hadde jeg vel ALT for travelt til å feste meg med hvor fine denne posen egentlig var.
Det var først da jeg kom hjem , da så jeg fort at denne faktisk kunne brukes til å pakke inn julegaverne i og legges under treet. for med en rosa sløyfe på, så ble den ganske fin.

Men allerede da så jeg også for meg, at denne posen skulle jeg bruke til noe, ikke bare kaste den sånn som alle de andre poser.



For noen uker siden bestillte jeg en del servietter hos


http://www.serviett-hobby.com/60329280

 og akkurat denne servietten så jeg for meg skulle brukes til dette,

Så da var det bare å finne frem ett stykke lerred som jeg kunne lage decoupage på.

Som pynt tok jeg ett smalt sløyfebånd, som jeg trødde perler og gjennomsiktige plastblomster på.  
 
 
 
Posen klippet jeg sådan at remsen ytterst til høyre forsvannt og så sydde jeg de 3 sidene sammen. rett mot rett.  Etterpå brettet jeg hjørnet i en spiss og sydde på tvers, på den måte fikk jeg også bunn i posen
Det samme gjorde jeg med et stykke quiltet stoff ( egentlig ett gammelt sengeteppe, fra min tid som Interiørleder i Skeidar, for noen år siden )
 
På trykket jeg hadde limt, monterte jeg et stykke gjennomsiktig plast, sådan at dette også skulle bli vanntett som resten av vesken.
 




Til slutt sydde jeg veske og foer sammen opp i åpningen  rett mot rett, brettet sådan at en liten kant av foerstoffet  er synlig som en bord på utsiden.       Da jeg hadde sydd hele vesken sammen oppe, måtte jeg lage en åpning inni siden på foret sådan at jeg kunne snu vesken tilbake til rettsiden
 og her er så ett bilde av det ferdige resultat. 
 hvem hadde trodd det om en julepose fra H&M???
 
 
Eg forsto det på kommentar igår at det var vanskelig å legge seg på som følger, lurer på om der er noen andre som har prøvd og ikke fått det til ??   Hadde jo vært greit å vite det , for da må jeg vel kanskje ta kontakt med noen !!!
 og en annen ting??  Det er ikke hver gang at bildene kommer frem når jeg har lastet de ned, er der noe eg gjør feil, eller opplever dere andre også dette ?
 
men uten om det, er kvelden fin og eg ønsker  alle dere en fin fin kveld.
 
klem Nita

onsdag 20. mars 2013

Mangler bare brød nå!


Ja så var det på tide å vise dere litt mere av det eg lagte i helga.  som dere kansje har sett har jeg flere ting i dette ¨designet¨.
Home made er ganske greit for  da går det an å få akkurat det man vil, ganske praktisk. thi hi.

I fjor da jeg lagte theskrinet mitt, lagte jeg også 2 stykker ,med decoupage på stoff, med tanke på en ny brødkurv og tenk dere den ble ferdig i helga.. he he he  
Disse 2 stykker har alså ligget på hobbyrommet siden påske i fjor og  nå skulle det være
.Kvadraten i midten er et stykke for seg selv, med tanke på at jeg skulle legge en plate inn under . som kunne stive bunnen av. 
Her er det løse stykke blitt montert! Eg valgte å sy det oppå og la platen ligge mellom de 2 hovedstykkene likevel.
Som det kanskje synes her, har jeg stivet alle 4 sider av med kraftig pap,   alle hjørnene fikk montert 2 remser med blonde sådan at man kan knytte sidene sammen.
 
Og her er alså den ferdige brødkurven, Jeg har bestemt meg for at når denne skal brukes skal der ligge en serviett eller noe annet oppi, sådan at eg slipper at denne skal bli alt for skitten. (eg tror faktisk det er derfor den har blitt liggende så lenge, for eg så eg ikke helt for meg at den skulle bli brukendes. for den kan jo IKKE vaskes:(
 men men fin, det ble den om jeg så skal bruke den bare til pynt. thi hi 

I morgen skal jeg vise dere hva jeg har laget av en gammel plastpose.   he he 
 
ha en fin fin kveld allesammen
klem nita

mandag 18. mars 2013

¨Ny¨ kommode og annet kjekt



Morgenen her var bare nydelig, solen hadde nemlig funnet veien inn gjennom kjøkkevinduet. og det måtte eg for-evige.


I helga fikk eg gjort ganske mye forskjelligt. ikke så lett, når formen er dårlig og man bør holde seg innendør, da er det virkelig dejligt å ha ett hobbyrom og masse kjekke ideer.
Eg har veldig lenge gått og sett meg lei på 2 ting på hobbyrommet mitt og i helga satte eg igang.
Startet med denne grusomme skuffen på pulten min. (som dere kanskje kan se, har dette tidligere vært pult på ett barnerom)  og som så mye annet som blir kassert, ble også denne flyttet inn på hobbyrommet til hun mor.  og jeg som er glad i gjennbruk, finner som regel en løsning istedet for å kaste. he he .


Denne skuffen var  full av fæle klistermerker og de satt GODT fast.
Eg har sett på tv.  noe som virker på Klister ,  tenk dere, det er majonaise!! 
så skuffen ble smurt inn i dette og fikk stå til dagen etterpå.
 
I mellomtiden ( for eg viste jo at dette ville ta tid) så startet jeg på prosjekt nr 2.
 
Jeg har lenge sett for meg hva jeg skulle gjøre med denne. så nå var det bare å sette igang.
Startet med å finne 5 forskjellige servietter som hadde motiv som gikk over 2 sider.
tektsten som guttungen har rablet . mÅtte dekkes med hvit malig. 
og vips.... etter litt liming, glatting og riving.     VOILA.
Ved siden av skuffeseksjonen har jeg en annen hylle på hjul,  og nå blev  den jo selvfølgelig utrolig kjedelig ved siden av, så da fannt jeg servietter til den også,   Jeg ønsket jo å ha samme stilen, så jeg måtte trikse og mikse for å finne nok servietter.
 

Satte på litt tekster på slutten for å få fronten mer levende. 
utrolig hva man kan lage med litt servietter.
 
****
 
og så var det jo skuffefronten min.
vente vente
 
 
 
Dagen etter var det bare å begynne å skrape av.( dette var veldig enkelt,  for majonaisen hadde fått lov å sette seg fast i papiret.)
Til slutt vasket jeg med zalo for å få vekk all fettet.
Skuffefronten var full av skraper og litt tusj, så eg grunnet med hvit maling før eg startet prosjektet mitt.
 
 
 
 
Etter håndtaket var på plass igjen, var jeg ganske så fornøyd med alt.        Tenk  3 ¨nye møbler ¨ på en helg. jippii.
 
I ventetiden fikk jeg gjort andre ting også, men det få vi ta i mårå. nå venter guttungen min på middag .
 
Ha en fin fin kveld .
klem nita

søndag 17. mars 2013

Nye påskeegg og diverse.

Tid til a påskepynte.
 
 
Endelig fikk jeg også tid til å sette meg ned å lage nye påskeegg.
Etter tips viste jeg at på Nille har de billige påskeegg, men desverre har jeg ikke hatt tid å ta meg en tur til byen. derfor måtte jeg nøye meg de to siste på den lokale landhandel .
disse var sånn vanlige med gule påskekyllinger på , og da det ikke akkurat var det jeg hadde sett for meg, malte jeg de hvite.
 
Etterpå var det å finne den rette serviett, og lime med decoupagelim. og vips hadde eg 2 fine påskeegg.

Det ene egget limte jeg på hvit sløyfe og blonde.
Det andre limte jeg rosa sløyfe i organza stoff,  Eg har laget det så det ser ut som sløyfen går rundt, men eg har  limt endene inn under kanten, så det går fortsatt an å åpne det.



Påskepynt er virkelig ikke noe eg har så veldig mye av, som oftest er vi vekkreist i påskeferien, enten hjemme i Danmark eller også på påskefjellet. og derfor har vi ikke det store behov for påskepynt, men dette året, skal vi være hjemme. jobbe litt, både og inne ( forhåpentligvis.)

Derfor har eg nå, funnet frem  alt eg har som kan minne litt om påske


 Litt Påskekyllinger og egg
og påskeservietterne har bli satt frem i servietteholderen .
 
 
og   nå er pynten på kjøpmannsdusken også blitt byttet ut.
Bjørkekransen har blitt satt bak fatet med påskegg og hønseegg.
Serviettene har også fått plass, så de er lette å rekke når vi trenger  de under middagen .
 
Koppen som er så nusselig med ¨påskehare ¨på er fra barnadåpen til minnstemann som blir 7 år om en måned.   oi oi som tiden går.
 
Når nå vi snakker påske . har eg lyst å dele sagnet om Lepus. Påskeharen med dere.
( denne sagnet forteller eg hvert år til ungene i barnehagen og etterpå går vi på eggejakt på fjellet.  Gleder meg allerede .
 
 
Orion var sønn av havguden Neptun, og han var utrolig sterk og flott og se på. Mange gudinner og kvinner forelsket seg i Orion, men han var mest opptatt av å gå på jakt. Han var en dyktig jeger, men hjerteløs og grusom også.

Derfor fløy fuglen Orion i møte og ba han så pent Orion om å skritte over redet når han kommer. En gang Orion jaktet i skogen traff han en liten fugl som hadde bygget redet sitt på bakken. Fuglen får øye på Orion og ber forskrekket om at han ikke må tråkke på de fine eggene den har i redet. Med en hånlig latter spurte Orion om ikke fuglen vet hvem han er, og når han ser redet tråkket han på det med vilje og ødela alle eggene. Fuglen krøp sammen ved redet og gråt.

Fuglen sørget og gråt, gråt og sørget. Vårgudinnen Ostera hørte gråten og kom til den lille fuglen. Ostera spurte hvorfor fuglen er så lei seg. "Orion har trampet i stykker reiret mitt, og eggene mine ble knust!" gråt fuglen. "Da forstår jeg at du sørger, men kan du ikke bygge et nytt reir?" spurte hun. "Jeg tør ikke så lenge Orion er i nærheten, for han er så stor og sterk at ingen kan hamle opp med ham. Jeg skulle ønske jeg var et annet dyr, et dyr som kan løpe like fort som jeg kan fly!” sier fuglen. “Jeg kan skape deg om til en hare”, sa Ostera. ”Haren er rask og smart og kan lure både hunder og jegere.” Og slik ble fuglen til en hare, som gudinnen ga navnet Lepus.

Orion fortsatte å drepe alle dyr han så, og skapte frykt og ulykke hvor han enn kom. Lepus møtte en dag Pleiadene, de syv nymfene som pleide å leke i skogen. De advarte Lepus mot Orion som var ute i skogen med hundene sine, men Lepus begynte å løpe mellom beina til Orion. Hundene begynte derfor å løpe etter Lepus, og Orion snublet i en av hundene sine. Orion datt i bakken med et smell, og både hundene og Lepus løp inn i skogen.

Orion ville drepe alle dyr, og derfor sendte Gaia, jordens gudinne, en skorpion til å ta Orion av dage. Da Orion lå og sov, stakk skorpionen ham med den giftige halen sin, og Orion døde. Jaktens gudinne, Artemis, kom og så hva som hadde hendt, og hun sørget over Orion. Hun satte ham opp på stjernehimmelen som et stjernebilde. Skorpionen fikk også sin plass på stjernehimmelen.
Lepus behøvde ikke lenger å bekymre seg for jegeren Orion, men da våren kom, ble haren trist til sinns. Da kom Ostera, vårens gudinne, og spurte den triste haren om hva som var i veien? Lepus fortalte at den savnet så fryktelig å få legge egg om våren.
Da klappet Ostara den vesle haren og ba den bygge seg et reir. Da den hadde gjort det kom Ostera og pustet tre ganger på Lepus, og for hver pust la Lepus et egg. ”Fra nå av skal du hver vår få legge egg." Sa Ostera. Og mens haren, stolt og lykkelig, beundret de fine eggene sine, et rødt, et blått og et grønt, vandret vårens gudinne videre gjennom skogen. Slik gikk det til at haren Lepus hver vår, i påsken, la egg i mange i farger. Det var gaven fra Vårens gudinne Ostera – Easter – påske.
Da Lepus var ferdig med sitt jordiske liv ble også den satt opp på stjernehimmelen, ved Orions føtter.