onsdag 24. april 2013

Litt nytt til kjøkkenet.

 Like lenge som eg har bodd her (les 3 år ), har jeg sett på viften min med gru...  liker bare ikke Villavent.  med kasse utpå.
men men, det må jeg nok leve med ( iallefall ennda en stund)  så nå har jeg rusket ned alle de fæle krydderglassene.

På hobbyrommet fannt jeg frem noen trekasser egentlig tiltenkt sukker og mel.  men nå ble de malt lysegrå og dekket med decoupage.

Jeg har heldigvis klart å få ta tak på flere av serviettene som eg brukte da jeg i fjor begynnte med det, som etterhvert har utviklet  seg til å bli kjøkkendesignet mitt. Disse  ble nøye klippet ut og limt på disse kassene . 
 

Jeg har i mange år hatt en rullepølsepresse stående, den har ofte iritert meg , fordi den ikke var så fin... men det har den blitt nå, den har nemmelig blir dekorert den og !!
 
På kjøkkenet mitt er  det forferdelig vanskeligt å ta fine bilder, uansett hvor fint og hvit der er i virkeligheten, så blir det bare grått og trist på bildene :(
 
Her har alt kommet på plass i hyllene. sammen med et par kaffekopper og og noen telysglass.  dere skimter sikkert at kassen på kjøkkenbenken med kjøkkenredskaper er samme design.. thihi
 
Her kommer et lite bilderas.....
 
 
******
 
 
******
 
 
I dag er det bare grått og trist ute, ikke mye som sier vår.. men det er det uansett..
 
ha en fin fin dag.
 
klem Nita
 
 
 
 
 
 
 
 

tirsdag 23. april 2013

en haug med sko .. borte vekk


I en familie med 2 voksne og 2 barn blir der ganske mange sko....og snakk om at eg er lei av skohaugen som er rett foran inngangsdøren,  må ta store steg over skoene hver dag når eg kommer hjem... Er der virkelig ikke noe man kan gjøre ??
Jo faktisk!! så var der noe å gjøre! Etter å ha gjennomgått Ikea katalogen på kryss og tvers, så fannt jeg løsningen!! Ett smalt skoskap kalt Hemnes.
Så siste uke tok eg turen til Ikea og kjøpte skapet.  det som er så fint er at det er veldig smalt og fyller ingenting! Med masse skråvegger i huset så trenger jeg akkurat det.
kjøpte en lampe som var passe smal til at den kunne stå på toppen.
Rett før bursdagen i helga ble kommoden montert opp og eg har blitt kjempefornøyd,   problemet er bare å lære alle at skoene skal opp i her når de kommer hjem.... he he   må vel finne en løsning på det og.
 
 
 
Kunsten i å være lykkelig består i å gjøre sine gleder enkle...     iden til dette hjerte, har jeg fått etter å ha fulgt   http://vibekedesign.blogspot.no/ Vibeke er bare så flink og inspirerende  og eg bare elsker bloggen hennes.
 
 
Som dere kan se er det virkelig ikke noen stor gang eg har og det gjelder å finne praktiske løsninger
Etter å sett på nøkkelene som hang å slang på en knaggrekke  så lenge eg kan huske.... har jeg nå lagt decoupage på et nøkkelskap og hengt dette opp istedet.
 
Ønksker alle som stikker innom en fin fin dag.
klem nita

onsdag 17. april 2013

gamle vaser ble nye :)

 ja  så var eg endelig tilbake igjen. Eg kan ikke akkurat si at tiden har stått stille ,selvom eg ikke har vært innom her.  for det har faktisk blitt  til en del prosjekter i tiden som gikk. og i dag tenkte eg at dere skulle få se ett av de.
 
 
Disse to vasene fikk jeg for etterhvert ganske mange år siden men de har vært gjemt vekk en del år nå, for fargene gjør at de ikke er det enkleste å pynte med ( passer liksom ikke inn noe sted)
Planen var å male de lyse så de kunne brukes flere steder i huset.
Jeg startet med å lage små blomster i silkis og så malte jeg vasene 2 strøk med lysgrå maling.
 
Etterpå det så fannt jeg frem relieffpasta og penslet på . dette ga en veldig fin effekt på vasene.
Da alt var tørt malte jeg ennda ett strøk med gråmaling, eg prøvde å ikke male på pastaen for å få ett fargespel i overflaten.
Tilslutt fannt jeg frem limpistolen å limte på
de tørkete silkisblomster.
Etter at limet hadde størknet  malte jeg blomstene med perlemorsmaling og som finnish ble hele vasen sprayet med klarlakk.
 
Eg valgte å bruke dette års første jordbær ( godt nok utenlandske men men ) som pynt isammen med vasene.  Og eg må jo bare fortelle at de smakte aldeles nydeligt og skikkelig ¨sommer¨.










Jordbær spises med sølvskje  og denne vakre her fikk jeg i brylluppet mitt av mor og far som hadde klart å oppdrive sølvtøj i samme mønsteret som eg fikk av mormor.
 Til brylluppet fikk jeg nemlig også sølvtøj av min mormor  som hun hadde fått fra sin mor. da hun giftet seg i 1906. sølvskeien har sin egen lille historie, som er mye verd ( iallefall for meg ) ;)
 
takk for at du kikket innom og legg gjerne ett lite spor  da finner jeg deg mye fortere.
 
klem nita.

tirsdag 2. april 2013

Nå venter vi bare på våren.

 
Stikker innom å sier hei..
 
Hodeverk på 2. dagen.  så da trengte jeg litt trøst.. en vakker bukett lyser altid litt opp i det grå.
 
Trenger virkelig trøst. ikke bare fordi eg har hodeverk, men tenk dere. det vakreste turområdet  10 min fra huset mitt, brenner på 3. døgn og brannmennene kjemper en kamp for å få kontrollen.
 
 En sigarettglo, var det som startet det hele!  en eneste gnist, har nå brennt av ett enormt område.  det er er bare så trist....

 Dette bilde ble tatt i begynnelsen av påsken,hvem skulle trodd at noe sånn skulle skje.
Her i distriktet har vi ikke sett sne siden 2012  og i tillegg har vi hatt minusgrader i hele 2013, så som dere kanskje kan tenke er der veldig  tørt ute,   noe som ikke gjør slukkningen enklere.  og eg begynner å lure på hva tid våren har tenkt å stikke hodet frem å smile til oss. 
 
Så i tilfelle ¨du, våren¨ leser her .....Bare så du vett det... du er velkommen nå.